Annika_schrijft » Specials » Ongevraagde verkoop

Ongevraagde en ongewenste verkoop

Velen zijn al eens geconfronteerd met het ongevraagd benaderd worden door een verkoper, die je een product of dienst wil verkopen. Dit kan zijn in de vorm van telefonische verkoop maar ook door colportage aan de deur. Heel wat mensen ervaren dit overigens als een ongewenste verkoopmethode.

Manieren van ongevraagde verkoop

Niet alleen via de telefoon of aan de deur kan men geconfronteerd worden met telemarketeers en colporteurs, maar ook via televisie en internet worden mensen bijna rechtstreeks benaderd om bepaalde producten die worden aangeprezen of gedemonstreerd te kopen. In een aantal gevallen zullen consumenten welbewust tot aankoop van een product of dienst overgaan, maar het komt ook voor dat men tot een impulsaankoop overgaat of zich bijna gedwongen voelt om iets te kopen door de vasthoudendheid en argumenten van de verkoper.

Bescherming van de consument bij telemarketing, koop op afstand en colportage

Of het nu verkoop via colportage, telemarketing of koop op afstand betreft, er zijn vormen van wettelijke bescherming voor de consument die spijt krijgt van een aankoop.

Informatie en advies over diverse vormen van ongevraagde verkoop

In de hieronder vermelde artikelen kun je handige en interessante informatie vinden over deze diverse vormen van verkoop en hoe je als consument klachten op dit gebied kunt indienen.
Bel me niet met ongevraagde verkoopgesprekken

Bel me niet met ongevraagde verkoopgesprekken

Telemarketing heeft natuurlijk een functie en het doel van dit artikel is niet om telemarketing als zodanig te verwerpen. Waar het wel om gaat is om informatie te verstrekken over hoe je verschoond ka…
Colportage; alles over verkoop aan de deur

Colportage; alles over verkoop aan de deur

Van colportage is er sprake wanneer een colporteur diensten of producten wil verkopen aan de deur. Het initiatief hiervoor moet om van colportage te spreken, wel van de verkoper komen. Gelukkig is er…
Voorkomen misleiding tijdens telefonische verkoopgesprekken

Voorkomen misleiding tijdens telefonische verkoopgesprekken

Iedereen is er wel eens mee geconfronteerd, ongevraagde of ongewenste telefoongesprekken van telemarketeers die je iets willen verkopen of informatie willen verstrekken, waar je echter geen behoefte a…
Gepubliceerd door Annika_schrijft op 02-02-2010, laatst gewijzigd op 03-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.